DSC 9306

Onze dames zijn gestart met 4 op 12 aan de competitie, maar wilden dolgraag nog eens proeven van de smaak van de overwinning want dat was geleden van de openingsspeeldag in Arendonk. Met Vosselaar B kregen ze echter een te duchten tegenstander tegenover zich die fier kon pronken met 9 op 9. De bezoeksters begonnen ook gretig, maar toen Sara iets voor het half uur van ver uithaalde en het leer over de keepster in doel zag verdwijnen, stonden we toch op voorsprong. Na mistasten in onze verdediging kon Vosselaar gelijk maken, maar hun vreugde was van korte duur toen Lodie de goal van Sara kopieerde. Ook onze vreugde duurde echter niet lang, want weer gingen we achteraan de mist in en weer strafte Vosselaar dit af. Op de counter maakten ze er zelfs 2-3 van en stonden we voor een stevige opdracht in de tweede helft. Tot op heden is het mij nog steeds een raadsel wat er met de bezoeksters is gebeurd onder de rust, maar na de pauze lukte er niets meer bij hen. De minste tempoversnelling van onze dames deed hen pijn en Lodie ontbond haar duivels met 2 loepzuivere hattricks waarbij er enkele pareltjes tussen zaten. Zo eindigde deze knappe wedstrijd van onze dames op een keurige 8-3 overwinning.

Bo Van Herk (1 goal)

KFCS I ging normaal de strijd aan met CSC Barrier, maar door een tekort aan spelers waren zij genoodzaakt om forfait te geven en zo kreeg KFCS 3 welgekomen punten in de schoot geworpen.

Topschutters na 21 oktober 2023
:
Nico Vanherck (2 goals)
Jarno Dockx (1 goal)
Lennart Driesen (1 goal)
Rik Berens (1 goal)

Na de zure en nipte nederlaag vorige week bij leider Van Broekhoven wilde KFCS op dat elan doorgaan tegen Stelenbaan, de huidige nummer 2. Alleen hadden de mannen uit Geel duidelijk andere plannen, want van meet af aan werd KFCS onder de voet gelopen door een vlot en zwierig combinerend Stelenbaan. De 0-1 liet dan ook niet lang op zich wachten en toen de 0-2 viel, voelden we al dat het moeilijk zou worden. De bezoekers diepten stelselmatig de score uit tot 0-6 aan de rust. Na de pauze haalde Stelenbaan de voet van het gaspedaal, maar de thuisploeg was al te aangeslagen om de opgelegde kansen te benutten. Uiteindelijk wist Toon de 0 van het bord te halen door de 1-7 te scoren en zowel hij als Alec kregen nog enkele mogelijkheden, maar in plaats van Schoonbroekse goals zagen we nog een Geels doelpunt zodat het uiteindelijk 1-8 werd en KFCS wat blijft hangen in de buik van de rangschikking.

Toon Nuyts (5 goals)
Alec Sannen (3 goals)
Dimitri Sels (1 goal)

Op zondagochtend kreeg KFCS II bezoek van Witte Molen dat duidelijk een ander elftal tussen de lijnen had gebracht dan in de voorbereiding. De bezoekers versierden enkele mogelijkheden, maar ook KFCS liet zich in het begin niet overtuigd en had via Nick zelfs op voorsprong kunnen komen. Toen een fout buiten de zestien tot ieders verbazing werd bestraft met een penalty (terwijl de scheidsrechter eerst zei dat hij de bal buiten zou leggen, maar bij gebrek aan haar op z'n tanden toch is gezwicht voor de druk van de bezoekers) stonden we achter en intussen waren we ook Maarten W kwijt die met een zware knieblessure van het veld was gedragen. Jo kon de score nog gelijk brengen, maar toen kwam de kwaliteit van Witte Molen boven en keken we aan de rust tegen een 1-3 achterstand aan. Na de pauze liep Witte Molen verder uit en kon Lennart ook nog 2 keer scoren. Toon N miste intussen nog een strafschop zodat het eindelijk 3-8 werd.