DSC 0001

Enkele weken na de zware 7-1 in de Beker van Antwerpen mochten onze dames vandaag opnieuw op bezoek in Vlimmeren. Nieuwkomer Kelly maakte haar debuut (uitgerekend op haar verjaardag) en na veel blessureleed vierden ook An S en Joyce hun wederoptreden. Vlimmeren sneed in de beker meermaals door onze verdediging dus besloten we hen in een ander systeem te bekampen en dat wierp z'n vruchten af. Onze dames hielden lang stand en klommen op het half uur zelfs op voorsprong toen Sara een corner van Annelien binnentrapte. Waar we toen echter geen rekening mee hadden gehouden is het feit dat de scheidsrechter dit blijkbaar niet kon verdragen, want voor de rest van de wedstrijd floot hij alles wat hij kon in ons nadeel. Annelies incasseerde meerdere tikken en ook Annelien kreeg 2 keer een fikse duw met 2 handen in de rug te verwerken in het strafschopgebied toen ze naar doel trok en dit mocht allemaal ongestraft gebeuren. Alsof dat nog niet erg genoeg was, mocht de spits van Vlimmeren op slag van rust 2 meter (!!) in buitenspel naar doel vertrekken en schoof ze de gelijkmaker op het bord. De man in het geel stond nog in de backlijn van Vlimmeren te dromen, maar van daar had hij blijkbaar gezien dat het geen buitenspel zou zijn. Begrijpen wie begrijpen kan, maar onze voorsprong was wel weg. In de tweede helft werd het nog lachwekkender toen trainer Kris de ref wou helpen, maar deze arme man zich beledigd voelde en onze coach prompt geel onder de neus duwde. Toen Vlimmeren een corner rechtstreeks binnendraaide, stonden we tot overmaat van ramp ook nog op achterstand. Al onze dames streden nog voor wat ze waard waren om een punt uit de brand te slepen, maar het mocht allemaal niet meer baten en zo leden we onze eerste zure competitienederlaag. Geen schande, want 12 tegen 11 kan je nooit winnen!!

Topschutters na 8 oktober 2022:
Bo Van Herck (3 goals)
Sara Van Mechelen (2 goals)
Annelien Jacobs (1 goal)
Hanne Annendyck (1 goal)

KFCS I bracht vandaag een bezoek aan Lommel, meer bepaald aan Germinal. Met 9 op 9 hadden ze het nodige vertrouwen, maar aan de reacties van spelers en trainers te horen na de match werd dat vertrouwen snel teniet gedaan door een gretige thuisploeg. Maarten wist nog te scoren voor KFCS, maar de thuisploeg kon keeper Wim 5 keer te grazen nemen en zo is KFCS ook meteen z'n ongeslagen status kwijt. Geen schande natuurlijk, want 9 op 12 is een geweldig seizoensbegin en nazicht in onze statistieken leert dat dit sinds 2007 nooit eerder is gebeurd dat KFCS I zo'n seizoensstart maakt. Dit moeten ze gewoon als een goede les beschouwen en volgende week in de topper op Red Star zijn er weer 3 punten te winnnen.

Robin Van Mechelen (1 goal)

KFCS III had vorige week ook wat vertrouwen getankt thuis tegen Broekkant en begon ook op het veld van Stort Sport goed aan de match met de openingsgoal van Alec die op dat moment ook oververdiend was. Alleen konden ze hun strakke tempo niet volhouden en toen de thuisploeg de gelijkmaker kon scoren, sloop er toch weer wat twijfel in het elftal. Stort nam de bovenhand en drukte KFCS achteruit. Met man en macht werd er verdedigd, maar helaas kon de ploeg een nieuwe afstraffing niet voorkomen. Hoeveel het precies was, daarover lopen de meningen precies wat uiteen, maar dat is ook niet het belangrijkste.

Alec Sannen (1 goal)
Jo Verwaest (1 goal)
Menno Sels (1 goal)

KFCS II was dringend op zoek naar punten en hoopte deze op het veld van Heikneuters te vinden. De match begon goed en Tom G wist vrij snel te scoren op assist van Tom M.

Na een kwartier gebeurde er echter iets waar we even met z'n allen van moesten bekomen. Na een duel viel Stef per ongeluk op het been van zijn tegenstander en we hoorden het met z'n allen kraken. De ziekenwagen werd er bijgehaald en het verdict bleek bijzonder zwaar te zijn: meerdere breuken in kuit- en scheenbeen. We willen bij deze in naam van onze club de betrokken speler een spoedig herstel toewensen!

De wedstrijd ging echter voort en toen Tom M op assist van Bert de 0-2 binnen kopte, voelden we dat we op weg waren naar onze eerste punten. Alleen bleek ook Heikneuters over een goeie ploeg te beschikken en op 5 minuten kwamen ze terug op 2-2 (waar hebben we dat nog gehoord?). In de tweede helft bracht Tom M ons terug op voorsprong, maar opnieuw gingen Heikneuters er op en deze keer gingen ze er ook over na laks verdedigen bij KFCS. Uiteindelijk stond er na 90 minuten en een goede wedstrijd van beide ploegen een pijnlijke 6-3 eindstand op het scorebord.