DSC 7839

Na de pandoering in Herselt wilden onze dames hun blazoen oppoetsen thuis tegen Immer Oost, de huidige nummer 3. KFCS hield de rangen in het begin goed gesloten, maar na een kwartier kon Immer Oost toch scoren. We waren niet aangeslagen, maar een paar minuten later flikte de man in het zwart ons: de bal week af op de rug van een bezoekster en toch kregen zij de inworp waaruit ze ook scoorden. Protest mocht niet baten, want de ref was overtuigd van z'n gelijk en zo keken we tegen een dubbele achterstand aan. Ook waren we getuige van een prachtig staaltje fair play waarvoor de bezoekende trainer zich onder de rust zelfs is komen verontschuldigen. De rust in met 0-2, maar na de pauze probeerden we de match terug in handen te nemen. Gaandeweg lukte dit ook en plots kreeg Annelies dé kans om ons terug in de match te brengen ... maar ze besloot jammer genoeg op de paal. Een kwartier voor tijd lukte Annelies wel de aansluitingstreffer en het angstzweet brak uit bij de bezoeksters. Zeker toen Aranka kon uithalen, maar haar schot werd nog net afgeblokt. In het slot trok Immer Oost met een duidelijk buitenspeldoelpunt en een vrije trap waarbij eerst enkele meters werden gestolen de zege over de streep. We speelden goed mee, maar enkele externe factoren waar wij geen vat op hebben, kostten ons vandaag minstens een punt.

Topschutters na 9 december 2023:
Sara Van Mechelen (14 goals)
Lodie Schuurmans (13 goals)
Aranka Van den Eynde (10 goals)
Annelies Nuyts (8 goals)
Jelte Staes (6 goals)
Sien Gaublomme (4 goals)
Bo Van Herk (2 goals)
Eva Bernaerts (2 goals)
Eef Theeuwes (1 goal)
Esther Van Gorp (1 goal)
Kelly Van den Broeck (1 goal)
Loes Goor (1 goal)

Ook KFCS I had wat recht te zetten na de tik die ze vorige week kregen op het veld van Claridge. Tegen Zonnekloppers voetbalden ze goed op een loodzwaar veld en kregen ze ook de betere kansen via o.a. Lennart en Emas, maar scoren lukte niet. Zonnekloppers kwamen 1 keer aan de goal van Joeri en het was meteen prijs. KFCS was allesbehalve onder de indruk en Jef bracht de score oververdiend terug in evenwicht. Na de pauze wist ook Rik z'n doelpuntentotaal aan te dikken, maar even snel sloegen Zonnekloppers opnieuw terug. Alles was te herdoen, maar in tijden van nood kent men z'n vrienden en dus dacht Lennart dat hij ons de zege zou schenken met de 3-2. Het leek ook zo te geschieden, maar een inschattingsfout van Joeri leidde tot de 3-3 en opnieuw zuur puntenverlies voor KFCS dat maar niet weggeraakt uit de kelder van de rangschikking. Volgende week in de beker gaan we thuis tegen Stort proberen wat vertrouwen te tanken om na Nieuwjaar de klapper tegen Flurky te kunnen aanvatten.

Topschutters na 9 december 2023:
Rik Berens (4 goals)
Jef Nuyts (3 goals)
Lennart Driesen (2 goals)
Nico Vanherck (2 goals)
Alec Sannen (1 goal)
Emas Van Beylen (1 goal)
Jarno Dockx (1 goal)
Maarten Cuypers (1 goal)
Mathias Maes (1 goal)
Tom Goris (1 goal)
Owngoal (1)

KFCS III zag hun match tegen Schijf B letterlijk in het water vallen aangezien de scheidsrechter het veld afkeurde.

Topschutters na 9 december 2023:
Alec Sannen (7 goals)
Toon Nuyts (7 goals)
Dimitri Sels (1 goal)
Jonas Hooyberghs (1 goal)
Viktor Heyns (1 goal)

Om ons veld nog een klein beetje te sparen, kwamen we op zondag met Ten Aard overeen om ook deze wedstrijd uit te stellen naar een latere datum.

Topschutters na 10 december 2023:
Tom Meeuwssen (4 goals)
Bert Wens (3 goals)
Pol Lasters (3 goals)
Stef Van de Perre (3 goals)
Toon Nuyts (3 goals)
Emas Van Beylen (2 goals)
Lennart Driesen (2 goals)
Andres Driesen (1 goal)
Cedric Ruts (1 goal)
Jens Stessens (1 goal)
Jo Verwaest (1 goal)
Lukas Broeckx (1 goal)
Niel Hannes (1 goal)
Thomas Goris (1 goal)
Wannes Goris (1 goal)
Owngoal (1)