DSC 7833

Na de nipte overwinning vorige week in Arendonk keken onze dames met Zoersel opnieuw een verraderlijke tegenstander in de ogen. De match begon niet goed, want de bezoeksters drukten ons meteen tegen ons eigen doel. Toen ze hun omknelling even losten, was het meteen bingo. Bo ging door en trapte het leer over de keepster binnen. Met een lachwekkende penalty kon Zoersel gelijkmaken, maar na knap samenspel kon Sara ons opnieuw op voorsprong brengen. KFCS begon de controle stilaan over te nemen, maar liet zich op slag van rust toch weer ringeloren zodat we met een gelijke stand moesten gaan rusten. Er was nog een hele tweede helft, maar daar liep het al snel fout met 2 tegentreffers. Lodie bracht de spanning terug en in het slot strandden we op een zucht van een punt toen de vrije trap van diezelfde Lodie via de paal terug in het veld botste in plaats van binnen ging. Met de moed der wanhoop trok KFCS nog naar voor, maar niets mocht nog baten en de eerste seizoensnederlaag was een feit.

Sara Van Mechelen (1 goal)

KFCS kreeg de buren van Schijf over de vloer. Zij wisten vorige week hun eerste zege te behalen en kwamen met een sterk elftal aan de aftrap. KFCS van zijn kant had hier precies geen antwoord op, want in de eerste helft domineerden de bezoekers en toen de 0-1 viel, stond de dam al op breken. De 0-2 bleef niet uit en ook de 0-3 viel sneller dan gehoopt. Jarno leek ons even terug in de match te brengen met een schitterend doelpunt, maar ook in de tweede helft kon KFCS niets meer forceren. Uiteindelijk kregen ze nog een vierde goal te slikken en zo was al het positieve van tegen Red Star ineens weggeveegd en drong bij iedereen het besef binnen dat elke match moet worden gespeeld.

Nico Vanherck (2 goals)
Jarno Dockx (1 goal)
Lennart Driesen (1 goal)

Het puntenloze Red Star was de volgende opponent van KFCS III en met het vertrouwen dat ze vorige week opdeden op het veld van Germeer wilden ze dit varkentje ook even wassen ... maar het draaide net iets anders uit. KFCS deed goed mee, maar kreeg toch 2 goals te slikken in de eerste helft. Het vertrouwen was er echter nog, maar na de derde tegengoal leek de opdracht loodzwaar te worden. Red Star wilde de match gecontroleerd uittikken, maar slikte in enkele minuten tijd plots 2 Schoonbroekse goals van Toon N en Alec en plots was de spanning helemaal terug. KFCS zocht naar de gelijkmaker, maar handspel in de zestien leidde tot een penalty voor Red Star en de doodsteek voor een moedig strijdend KFCS.

Alec Sannen (2 goals)
Dimitri Sels (1 goal)
Toon Nuyts (1 goal)

Op zaterdag was er dus enkel droefnis, maar gelukkig hebben we ook een zondagploeg die op zoek is naar een eerste seizoensoverwinning. Het puntenloze Postel moest en zou het kind van de rekening worden. KFCS zocht geduldig naar de openingstreffer en na 10 minuten was Toon N goed gevolgd toen Tom M op de keeper besloot. Een paar minuten later scoorde Tom zelf en begon de frustratie bij Postel al toe te nemen. Het moet wel gezegd zijn dat ze er geen schoppartij van gemaakt hebben en dat siert hen (het is ooit anders geweest). KFCS bleef naar hartelust combineren, maar moest oppassen dat er geen nonchalance in het spel sloop. Opnieuw Toon diepte de score verder uit en nadien ging het effe heel snel. Stef schoof mee en scoorde eens in de juiste goal en 2 minuten later opende ook Bert z'n rekening van het seizoen. Een strafschop na handspel van Tom M gunde Postel een eerredder, maar in de tweede helft zorgde diezelfde Tom dat de bezoekers zich helemaal geen illusies meer moesten maken. Nadien viel het allemaal wat stil, maar in het slotkwartier duwden Pol; Jens en Niel het mes nog wat dieper in de wonde en zorgden ze voor de ruime 9-1 eindstand.