DSC 7317 2

Dat is een vraag die we ons allemaal stellen, want voor onze competitiepoegen breken de weken van de waarheid aan. Worden de vrouwen kampioen? Haalt KFCS I een plaats in de top 5 binnen? Komt KFCS III nog in de problemen? Geraakt KFCS II nog uit hun vormdip? Prangende vragen die de volgende weken een antwoord zullen krijgen.

Onze dames warmden zich vorige zaterdag alvast goed op voor de klapper tegen Beekhoek van volgende zaterdag. Op het slechte veld van Flandria opende de thuisploeg de score, maar wel in hun eigen doel. Lodie en Jelte zorgden na een kwartier spelen al voor een veilige 0-3 tussenstand. Nadien verwaterde het spel wat, maar Flandria bleek niet bij machte om ons een strobreed in de weg te leggen. Veel goeie wil, maar iets te weinig kwaliteit in de rangen om het terug spannend te maken. KFCS van zijn kant vergat echter door te duwen, maar na de pauze wisten Lodie en Loes er gelukkig voor te zorgen dat er nog een ruime overwinning en de negende clean sheet van het seizoen op het bord stond.

Topschutters na 22 februari:
Jelte Staes (23 goals)
Michelle Van Gestel (21 goals)
Lodie Schuurmans (13 goals)
Ruth Mattan (13 goals)
Annelies Nuyts (10 goals)
Chelsea Vromans (2 goals)
Stien Loos (2 goals)
Valérie Crets (2 goals)
An Boons (1 goal)
Joyce Van Mechelen (1 goal)
Lisa Van Heurck (1 goal)
Loes Goor (1 goal)
Sara Van Mechelen (1 goal)
Owngoal (4)

KFCS I kreeg het zo goed als veroordeeld tot degradatie zijnde RST Millegem op bezoek. Mits winst en wat meeval konden ze hun plaats in de top 5 al innemen, maar toen RST Millegem op voorsprong kroop keek iedereen toch even bedenkelijk naar mekaar. Te meer omdat de bezoekers op dat moment al met 10 stonden wegens een blessure en geen wisselmogelijkheden. Na de pauze duwde de thuisploeg het gaspedaal in, maar het was Maarten W (een van onze verdedigers) die orde op zaken moest komen stellen door de 1-1 binnen te rammen. RST Millegem voelde dat het nog loodzwaar zou worden en toen Tom G werd getorpedeerd in de zestien ging de bal op de stip en maakte Bert er 2-1 van. Diezelfde Bert nam uiteindelijk ook alle twijfels weg met de 3-1 en zo deed KFCS wat van hen werd verwacht.

Topschutters na 22 februari:
Maarten Cuypers (10 goals)
Bert Wens (8 goals)
Emas Van Beylen (3 goals)
Jef Nuyts (3 goals)
Jonas Nijs (3 goals)
Lennart Driesen (2 goals)
Cedric Ruts (1 goal)
Dieter Vandendriessche (1 goal)
Dimitri Sels (1 goal)
Maarten Wynen (1 goal)
Nick Leysen (1 goal)
Raoul Van Rooy (1 goal)
Tom Goris (1 goal)
Toon Kuppens (1 goal)

De derde ploeg vergaat het de laatste weken minder goed met vorige week nog het schrijnende gebrek aan efficiëntie en de daarbij aansluitende nederlaag op het veld van hekkensluiter Cools. Tegen Looi wilden ze de moraal wat opkrikken en in de eerste helft lukte dat ook aardig. KFCS hield de bezoekers redelijk makkelijk weg van hun doel en versierde ook enkele kansen, maar de bal wilde er niet in. Na de pauze brak Looi dan toch door de afweer van KFCS en toen de 0-2 viel, leek het alsof de boeken dicht mochten. Zeker nadat Nathan zich dom liet uitsluiten, dacht iedereen dat het over en uit was ... tot Toon N de aansluitingstreffer kon forceren. Raoul bracht de spanning helemaal terug met de 2-2, maar in de slotseconden gaf KFCS het verdiende punt toch nog uit handen en leed het een zure 2-3 nederlaag.

Topschutters na 22 februari:
Toon Nuyts (12 goals)
Nico Vanherck (6 goals)
Aaron Van Loon (3 goals)
Emas Van Beylen (2 goals)
Nathan Jonckers (2 goals)
Ousmane Tall (2 goals)
Tom Meeuwssen (2 goals)
Denis Kokke (1 goal)
Geert Gaukema (1 goal)
Juul Tormans (1 goal)
Menno Sels (1 goal)
Pol Lasters (1 goal)
Raoul Van Rooy (1 goal)
Robin Van Mechelen (1 goal)
Owngoal (1)

Zure nederlagen is iets waar KFCS II ook een aardig woordje over kan meespreken na de tikken die ze moesten incasseren van Broekkant en Den Berg. De match op Braberg viel vorige week in een klein plasje water dus konden we de moraal niet opkrikken om vandaag Witte Molen te ontvangen. De bezoekers leken in niets meer op de ploeg die we in Kasterlee tegen hadden en KFCS liep snel tegen de 0-1 en 0-2 aan. Toen Jo de aansluitingstreffer kon forceren, leek het alsof we terug in de match kwamen maar met een rake knal in de kram liepen de bezoekers weer uit. Op het uur legde Witte Molen de match in een beslissende plooi op een ondertussen drijfnat veld in de gietende regen. KFCS was niet meer bij machte om te reageren en liep tegen een pijnlijke 0 op 9 aan.

Topschutters na 16 februari:
Toon Nuyts (19 goals)
Nick Verwaest (12 goals)
Toon Kuppens (12 goals)
Jo Verwaest (5 goals)
Wannes Goris (4 goals)
Cedric Ruts (3 goals)
Jonas Nijs (3 goals)
Dries Van Gorp (2 goals)
Filip Boonen (2 goals)
Geert Gaukema (2 goals)
Pieter Stessens (2 goals)
Tom Meeuwssen (2 goals)
Emas Van Beylen (1 goal)
Herman Hoskens (1 goal)
Jos Meeus (1 goal)
Lennart Driesen (1 goal)
Maarten Cuypers (1 goal)
Nick Leysen (1 goal)
Raoul Van Rooy (1 goal)
Robin Van Mechelen (1 goal)
Thomas Goris (1 goal)
Tom Goris (1 goal)
Toon Wens (1 goal)
Wouter Wens (1 goal)
Owngoal (2)