DSC 9582

Op een kille zaterdagvoormiddag troepten onze dames samen in Kortijnen om zich voor te bereiden op de clash met 's Gravenwezel-Schilde. Na een kwartier pakten er donkere wolken samen boven ons veld, want toen stonden we al 0-2 in het krijt en we hadden het bijzonder moeilijk om de bal nog maar in de ploeg te houden. Coach Kris greep tactisch in en dat loonde meteen. Eerst schilderde Sien een corner op het hoofd van Annelies die de aansluitingstreffer kon binnenkoppen. Vervolgens legde diezelfde Sien de bal klaar voor Esther die de gelijkmaker maar binnen te tikken had en op slag van rust scoorde Sien zelf op aangeven van Sara en was de scheve situatie helemaal rechtgezet. Toen kort na de pauze Annelies de 4-2 in de kram schoot, leek de match gespeeld maar toch konden de bezoeksters opnieuw de aansluiting forceren. Het enige nadeel dat 's Gravenwezel had, is dat hun keepster niet de grootste was en dat had Sara ook in het snuitje gekregen. Ze haalde van ver uit en de bal ging net onder de lat binnen. Uiteindelijk was het Annelies die zorgde dat de punten in Kortijnen bleven en daar kon de laatste tegengoal van de bezoeksters niets meer aan veranderen.

Loes Goor (1 goal)

KFCS I stond voor de lastige verplaatsing naar Claridge en keek ook al snel tegen een 2-0 achterstand aan tegen een sterke ploeg. Ook hier pakten de donkere wolken zich samen, maar ze leken terug open te breken toen Maarten op slag van rust de aansluitingstreffer scoorde. Na de pauze verwachtten we een stormloop van de bezoekers, maar niets was minder waar. Het spel bleef vierkant draaien en Claridge wist als eerste te scoren. Jef kopte ook nog een corner tegen de touwen en toen de thuisploeg met 10 viel, leek het momentum zich naar onze kant te keren maar opnieuw was het wachten op Godot want het was zelfs de thuisploeg die het mes nog wat dieper in de wonde duwde en KFCS met een enorme kater achterliet.

Tom Goris (1 goal)

Een kater is iets waar KFCS III zeker over kan meespreken. Of het een is van de alcohol of van de nipte nederlaag die ze afgelopen zaterdag opliepen, dat laat ik nog in het midden maar het feit is wel dat ze na een goede wedstrijd toch weer puntenloos achterbleven. Het veld lag er goed bij op Germeer en de ploegen waren klaar om een leuke pot voetbal te serveren. KFCS speelde goed mee en had ook z'n kansen, maar de bal wilde er niet in en aan de overkant lukte het de thuisploeg wel 1 keer om te scoren. We hadden zeker een gelijkspel verdiend, maar om het met de woorden van coach Tom te zeggen: "Dan moet je scoren als je een resultaat wil halen". We laten echter de moed nog niet zakken want volgende week is er weer een kans om 3 punten te verdienen.

Alec Sannen (7 goals)
Toon Nuyts (3 goals)
Jo Verwaest (2 goals)
Viktor Heyns (2 goals)
Joran Van Eyken (1 goal)
Menno Sels (1 goal)

Die kans had KFCS II ook afgelopen zondag op het veld van Bosvlinders. Het spel was in de eerste helft zeker niet overweldigend, maar KFCS stond wel 1-3 voor aan de rust na een hattrick van Toon N. In het begin van de tweede helft speelde KFCS nog beter en versmachtte het z'n tegenstander bijna, maar toen na een zeldzame uitbraak de bal afweek op Thomas en over Dennis binnen ging, sloop de twijfel in de ploeg. Bosvlinders begonnen over te nemen en door te drukken en de gelijkmaker kon niet uitblijven. KFCS was helemaal het noorden kwijt en liep in het slot van de match nog meer averij op.