DSC 9119

Op zaterdag was het namelijk een en al treurnis aan de Kortijnse Weg. Het begon al met onze dames die vorige zaterdag op een overtuigende manier Bevel klopten. Ze wilden deze lijn doortrekken thuis tegen Zennester Hombeek, maar het draaide helemaal anders uit. Waaraan lag het? We weten het niet, maar van meet af aan draaide het vierkant en bovendien liepen we nog eens tegen enthousiaste bezoeksters aan die meermaals geklungel genadeloos afstraften. Aan de rust stonden we 0-3 in het krijt, maar na de pauze begonnen we met vernieuwde moed aan de tweede helft. Uiteindelijk wisten we via Sien nog te scoren, maar het kalf was helaas al verdronken en zo gooiden we 3 kostbare punten op een domme manier te grabbel.

Loes Goor (1 goal)

Bij KFCS III konden we afgelopen zaterdag de snelste goal ooit noteren op naam van Toon Nuyts. Viktor legde bij de aftrap de bal terug en Toon ramde deze meteen over de keeper binnen. Welkom moest hier even van bekomen, maar op het half uur kregen ze een strafschop en stond het weer gelijk. Ze gingen er echter ook snel over en zo moesten we met een kleine achterstand de rust in. Na de pauze liep Welkom verder weg, maar via Alec (vanop de stip) slopen we toch terug dichterbij. KFCS ging risico's nemen en liepen in het slot nog 2 keer pijnlijk in het mes waardoor er een fel overdreven 2-5 nederlaag op het scorebord stond.

Alec Sannen (7 goals)
Toon Nuyts (3 goals)
Jo Verwaest (2 goals)
Viktor Heyns (2 goals)
Joran Van Eyken (1 goal)
Menno Sels (1 goal)

KFCS I kreeg de nieuwe nog ongeslagen competitieleider over de vloer: FC Kempenzonen. De bezoekers begonnen sterk en openden na 19 minuten ook de score. KFCS moest even herstellen, maar op het half uur zette Rik de bordjes weer gelijk. Lang konden we hier niet van genieten, want de bezoekers kwamen 2 minuten later weer op voorsprong en op slag van rust werd het 1-3 en leek de match gespeeld. Niets was echter minder waar, want op het uur bracht Rik de spanning weer terug ... en 5 minuten later leek de spanning weer weg toen het 2-4 werd, maar toen de bal op de stip ging zette Jordi zich achter de bal en schoot hij de 3-4 binnen. De nervositeit op de bezoekende bank steeg met de seconde, maar zij hadden enkele geweldige voetballers tussen de lijnen lopen en zij diepten in het slot de score nog uit tot 3-6.

Tom Goris (1 goal)

Ook op zondag kwamen Kempenzonen naar Kortijnen afgezakt, maar in tegenstelling tot zaterdag konden ze nu maar 10 spelers mobiliseren omdat hun jeugd liever in bed bleef liggen. KFCS had wel volk genoeg, maar moest in de beginfase toch opletten dat ze geen averij opliepen. Toen Nick na 12 minuten de score opende, leek de bezoekende veer al op springen te staan. Ook Rik deed vandaag z'n duit in het zakje met 3 doelpunten en ook Nick deed de netten nog 2 keer trillen. Toon K had ook nog ergens voetbalschoenen gevonden en besloot om nog eens te komen meespelen en luisterde z'n match ook op met een doelpunt. Onder de rust stond het 7-0 en waarschijnlijk was het ego van de bezoekers te zwaar gekrenkt want ze besloten om de tweede helft niet meer te beginnen en zetten dan maar wat geblesseerden op de feuille om aan een forfaitnederlaag en -boete te ontsnappen. Beetje laag, maar soit. De punten zijn hoe dan ook voor ons!