Tom Goris (1 goal)
Owngoal (2)

Beker:
Jef Nuyts (2 goals)

KFCS III trok er met de bus op uit naar Motorclub C. De belangrijkste wedstrijd van het seizoen was aangebroken en daar was heel de ploeg zich van bewust. Winst zou zekerheid betekenen dat we boven de degradatiestreep zouden eindigen. Met de felle zon over een biljart van een veld startten we aan de partij. Vanaf de eerste minuut voetbalden de bezoekers prachtig: we speelden de bal goed rond en op aangeven van Brent kon Alec snel een welverdiende voorsprong creëren. Kort nadien haalde Dimas vanop afstand uit en knalde hij de 0-2 prachtig in de onderhoek. Iets later nam kapitein Nico z'n verantwoordelijkheid door de 0-3 achter de arme doelman van Motorclub te knallen, maar de thuisploeg gaf zich niet zomaar gewonnen en stuurde de troepen naar voor waardoor onze verdediging toch onder druk kwam. Dit leverde echter ook ruimte op voor vlijmscherpe counters. Andres wist in de rug van de verdediging te vertrekken en plaatste de 0-4 op het scorebord. Vlak voor de pauze nam Jente de bal mee tot de achterlijn en dit keer kon Alec de bal achter z'n steunbeen rond de doelman werken. KFCS maakte in de eerste helft een statement van formaat en knokte voor elke bal. Niel bewees dit nog maar eens door de rechtsachter van Motorclub redelijk hard onderuit te maaien. We kwamen niet om te verliezen en konden gaan rusten met een comfortabele 0-5 voorsprong. Na de pauze hanteerden we dezelfde werkwijze, maar ook de tegenstander vloog er terug in en kon al snel de 1-5 scoren. De 2-5 liet niet lang op zich wachten, maar ook KFCS bleef kansen creëren. Niet meer zo talrijk als in de eerste helft, maar Viktor fusilleerde het kader en Tijs kon de bal net niet in de winkelhaak krullen. In het slot viel nog de 3-5, maar dankzij een sterke keeper Wout bleef het hier ook bij. Toen de ref de match naar het verleden blies, was de euforie ontieglijk groot. Nadat onze herenploegen weken niet konden vieren sloeg KFCS III er eindelijk in om de ban te breken en verzekerden ze zich van het behoud. De kassier van Motorclub kon terugblikken op een geslaagd bezoek van KFCS III en de ploeg heeft verder gedanst tot in de late uren.

Owngoal (1)

Onder een even drukkende zon kwamen onze dames op een groot kunstgrasveld in Oosterwijk terecht. In tegenstelling tot de heenmatch kon KFCS nu een kwartier standhouden, maar toen viel toch de openingstreffer voor Immer Oost en we konden niet zeggen dat die onverdiend was. De thuisploeg wilde meer en met een hard schot verdubbelde hun kapitein de score. Nadien lieten ze het tempo wat zakken en kwam KFCS wat beter in de wedstrijd. De trainer drukte z'n ploeg op het hart om de 0 te houden, maar toen Sara van ver uithaalde, vloog het leer recht in de haak en stond het warempel 2-1. Immer Oost moest hier even van bekomen, maar in het slot van de eerste helft diepten ze de score verder uit met fraaie schoten en een buitenspeldoelpunt en zo stond het 5-1 na 45 minuten, maar dienden er zich nog 45 loodzware minuten aan. Dat zagen we meteen in de tweede helft toen de eerste 2 schoten meteen binnen gingen en iets voorbij het uur keken we al tegen een 8-1 achterstand aan. Sien zorgde nog voor een laatste stuiptrekking, maar nog was de honger van de thuisploeg niet gestild. Onze dames streden voor wat ze waard waren, maar ze kregen simpelweg de gaten niet meer dichtgelopen en de thuisploeg werkte aan 100% af zodat aan het einde een vooroorlogse 13-2 op het scorebord stond. Wat we wel als positief punt kunnen onthouden van deze match is dat we nog steeds een positief doelsaldo hebben (106-103) en dat we op de zesde plaats blijven staan en kans blijven maken op de vijfde plaats.