DSC 3913

Na de rammeling van Zammel trokken onze dames op een donkere vrijdagavond richting Kontich, opnieuw een topploeg uit het Antwerpse dus. De match was amper bezig en onze dames stonden al op achterstand met een buitenspeldoelpunt. Op het half uur volgde de 2-0, maar verder waren we niet meteen onder de indruk van de thuisploeg. We hoopten met deze stand de rust in te gaan, maar in de laatste 5 minuten ramde hun spits nog een bal in de winkelhaak en mocht een van de thuisspeelsters ongestraft een corner met de hand in doel slaan (in het Antwerpse mogen ze precies meer dan in de Kempen, maar soit). Zo moesten we dus onder de rust bekomen van deze dubbele mokerslag, maar in tegenstelling tot de match in Berchem bleven onze dames dit keer wel strijden en verschenen we ook een paar keer in de zestien van de thuisploeg. Grote kansen versierden we niet meteen en toen op het einde de vermoeidheid begon toe te slaan slikten we nog 2 extra goals.

Topschutters na 8 oktober:
Annelies Nuyts (1 goal)
Michelle Van Gestel (1 goal)
Ruth Mattan (1 goal)
Sara Van Mechelen (1 goal)

KFCS I had na de nederlagen op Kempenzonen en thuis tegen Claridge dringend nood aan punten, maar om die dan op het kleine veld van Red Star te gaan halen is natuurlijk geen cadeau. De match begon dan ook slecht met meteen een tegengoal, maar Maarten W stelde even snel orde op zaken. Toen een schot van Emas net naast de paal binnen ging, kon KFCS iets vrijer ademen, maar toch liet ook Red Star zich niet doen en na 28 stevige minuten stond het al 2-2. 2 minuten later kon de thuisploeg opnieuw beginnen achtervolgen toen Rik wist te scoren. In de tweede helft had KFCS alles onder controle, tot Guy R te kort terugkopte richting Wim en de thuisspits kon profiteren. De bezoekers moesten even bekomen en nieuw zuur puntenverlies dreigde... Gelukkig besloot Red Star om zich nogmaals vakkundig in de eigen voet te schieten toen hun verdediger rond Maarten ging hangen en hem tegen de grond trok in hun eigen zestien. De ref wees resoluut naar de stip en Maarten nam zelf zijn verantwoordelijkheid. Rik nam in het slot alle twijfels weg en zo veegde KFCS eindelijk de 0 van de tabellen.

Topschutter na 9 oktober:
Rik Berens (3 goals)
Maarten Wynen (2 goals)
Dieter Vandendriessche (1 goal)
Emas Van Beylen (1 goal)
Jef Nuyts (1 goal)

KFCS III zat niet in puntennood, maar had wel nood aan een nieuwe driepunter om de voeling met leider Belta niet te verliezen. Op het nog steeds kleine veld van Red Star opende Aaron de score en tot z'n eigen verbazing verdubbelde Jo iets voor het half uur die voorsprong. We waren dus goed op weg naar nieuwe puntenwinst, maar we hebben intussen ook veldtrainer Tom M de opdracht gegeven om iedereen goed te leveren om overtuigend in de grond te trappen en dan met veel show en theater te gaan liggen. Blijkbaar levert dit tegenwoordig een strafschop op en plots stond het 1-2. Gelukkig hielp de thuisploeg KFCS weer wat meer in het zadel toen een van hun verdedigers 5 minuten voor de pauze de enkel van Pol viseerde en de ref ook hier naar de stip wees. Nico zette zich achter de bal en via de keeper kon hij scoren. 12 minuten voor het einde mocht Tuur (opnieuw vanop de stip) de score verder uitdiepen tot 1-4, maar in het slot kon Red Star nog een mooie goal langs Joeri scoren en zo stond de 2-4 eindstand op het bord.