DSC 1973

Onze dames zijn al een tijdje zeker van het behoud in 2de provinciale en behoudens grote verrassingen is ook de promotiestress afgewend dus we konden ontspannen toeleven naar de clash met Herselt, die nog wel in een titelstrijd zitten verwikkeld. Bij gebrek aan scheidsrechter nam Adrian deze taak op zich en net als de supporters kreeg hij vrij snel in de gaten dat de bezoeksters met recht en rede eerst staan. Al snel keek KFCS tegen een achterstand aan en ondanks de afwezigheid van enkele sterkhouders kon KFCS ook degelijk tot goed voetbal op de mat brengen. Alleen deed elke tempoversnelling van Herselt ons pijn en aan de rust stond het 0-4. Na de pauze wist Herselt nog 2 keer te scoren, maar desondanks waren we allesbehalve aangeslagen. Tot woede van de bezoekende trainer kon Loes de eer nog wat redden voor ons, maar in het slot duwde Herselt nog een zevende doelpunt binnen. Hoe dan ook mogen onze dames trots terugkijken op deze wedstrijd en zijn er genoeg positieve zaken te vinden die we kunnen meenemen naar de volgende topwedstrijd zaterdag op het veld van Immer Oost.

Kelly Van den Broeck (1 goal)

KFCS I kwam in Meerhout terecht op de akker van Zonnekloppers en beseften dat enkel winst goed genoeg was. Gedurende de hele wedstrijd waren we allesbehalve de mindere van de thuisploeg, maar opnieuw slikten we snel een doelpunt en zonk de moed al snel in onze schoenen. Toen de thuisploeg de score kon verdubbelen, wisten we allemaal dat we weer voor een aartsmoeilijke opgave stonden, maar toch probeerden we er in de tweede helft nog iets van te maken. Alleen bleek het gebrek aan scorend vermogen ons weer de das om te doen en ook in de tweede helft slikten we nog 2 doelpunten waardoor ook deze kans op puntengewin in rook opging. KFCS heeft nog 2 wedstrijden op de kalender staan: zaterdag in eigen huis tegen de waarschijnlijke kampioen Flurky en een week later de kelderkraker in Mol Sluis tegen Red Star.

Jef Nuyts (2 goals)

KFCS III ging vorige zaterdag pijnlijk met de billen bloot tegen Schijf C en kreeg nu het andere Schijf, Schijf B, op bezoek in Kortijnen. Door de forfaitzege van Red Star vorige week wist KFCS wat hen te doen stond en dat was winnen. Alleen liep er weer achteraan vroeg in de match wat mis en zo keken we na een paar minuten al tegen een 0-1 achterstand aan. Vorige week liep dit faliekant af, maar nu was KFCS niet aangeslagen en een paar minuten later ging de bal op de stip na handspel en bracht Alec ons terug in de match. KFCS groeide in de match en toen Brent op de flank doorging en de zestien indook, werd hij langs achter neergelegd. Iedereen (zowel Schoonbroek als Schijf) zagen hier een penalty in, behalve degene die dat moest zien. KFCS creëerde nog kansen, maar miste dat tikkeltje efficiëntie om met een voorsprong de rust in te duiken. Kort na de pauze slikten ze dan ook een tweede tegendoelpunt en toen iets voor het uur de 1-3 viel, leek nieuw schipbreuk onvermijdelijk. Ik zeg wel "leek", want de thuisploeg rechtte opnieuw de rug. Met een langeafstandsraket bracht Nico weer spanning in de match en toen een kwartier voor tijd de bal opnieuw op de stip ging zette Toon N de bordjes weer in evenwicht. KFCS ging nog vol op zoek naar de zege, maar de bal wilde er niet meer in. De prestatie was véél beter dan vorige week, maar KFCS is allesbehalve veilig aangezien ze maar 2 punten boven de degradatiestreep staan. Motorclub C staat daar nu en laat dat nu net de tegenstander van volgende week zijn. U voelt me allicht wel komen: winnen wordt dan redelijk belangrijk. Komaan mannen!!

Owngoal (1)

KFCS II trok naar het terrein van Beekhoek om Ten Aard te bekampen. De wind leek van in het begin een serieuze rol te spelen in deze match. Nadat Jens al vroeg in de match de lat had gefusilleerd, klom KFCS op het kwartier op voorsprong toen Wannes een voorzet van Jente kon binnenkoppen, maar een kwartier later stond de stand weer gelijk toen ook aan de overkant een voorzet van de zijkant over Dennis werd gekopt. Nadien ging Jef D door en werd hij neergelegd vlak voor (of net in) de zestien, maar opnieuw weigerde de man in het blauw (dezelfde als gisteren bij KFCS III) om z'n verantwoordelijkheid te nemen en de bal op de stip te leggen. In plaats van 1-2 werd het kort nadien 2-1, maar KFCS was allesbehalve aangeslagen. Na de pauze begonnen de frustraties echter over te nemen waardoor het goede voetbal wat verdween. Iets voorbij het uur leek de match in een beslissende plooi te vallen met de 3-1, maar na een stevige rush vanop de flank ramde Jonas de 3-2 binnen. De bezoekers zetten alles op alles om nog een punt uit de brand te slepen, maar Ten Aard beperkte zich met succes tot het wegrammen van alle ballen en uiteindelijk trokken ze de overwinning over de streep en bleven we gefrustreerd en puntenloos achter.