DSC 5347

Met de komst van Beekhoek keken onze dames een rechtstreekse concurrent in de middenmoot in de ogen. In Geel deelden we de punten, maar vandaag was winnen eigenlijk een must als we nog omhoog wilden kijken. Sara had deze boodschap het beste begrepen want na een inworp van Anke ontdeed ze zich van haar tegenstander en trapte ze het leer keurig in de haak. Beekhoek was van slag en kon in de eerste helft niet meer reageren, maar ook wij verzuimden om de score uit te diepen en zo bleef het krap en moesten we blijven opletten. Toen Sara er in de tweede helft 2-0 van maakte, leek de klus dan ook geklaard, maar kort na de 2-0 moest Anouk stevig ingrijpen na een counter van Beekhoek en zagen we de rebound tot ons groot geluk op de paal gaan. Een doelpunt met een stevige geur van buitenspel aan bracht de bezoeksters toch terug in de match. 4 minuten voor affluiten waaide een voorzet vanop de flank via de verste paal binnen en leek nieuw zuur puntenverlies in de maak ... tot bij onze corner van de allerlaatste kans de bal niet weggeraakte en Esther ons uiteindelijk de verdiende overwinning schonk.

Loes Goor (1 goal)

Voor KFCS III stond de moeilijke opdracht thuis tegen Motorclub A op het programma. Na de prestatie van 2 weken terug thuis tegen Stort Sport hoopten we daarop verder te kunnen bouwen, maar na 20 minuten mochten onze plannen in de vuilbak na opnieuw 3 redelijk simpel weggegeven doelpunten. Motorclub bracht ons zelf terug in de match met een knullige owngoal en plots stond Toon N voor doel. Alleen wilde z'n lobbal net te laat zakken en viel deze over doel. Anders was het 2-3 en kon het nog alle kanten uit. Motorclub moest in de tweede helft achteruit, maar KFCS sloeg er niet in om echt nog gevaarlijk te worden. In het slot viel dan nog de overdreven 1-4, maar opnieuw moeten we zeggen dat KFCS zeker geen slechte partij speelde, maar helaas kopen we daar niets mee.

Owngoal (1)

Ook KFCS I verkeerde stilaan in puntennood en wilde tegen Red Star z'n blazoen wat oppoetsen. Alleen kwamen we weer op een knullige manier op achterstand en kwam er toch weer druk op de ketel. Gelukkig wist KFCS zich snel terug in de match te knokken nadat Jordi een penalty kon omzetten. Mathias M had intussen ook de weg naar doel gevonden en verdubbelde vandaag z'n aantal goals van 1 naar 2 en bracht ons verdiend op voorsprong. Red Star was niet bij machte om nog terug te slaan, maar na de pauze viel de motor van KFCS tegen een al bij al toch zwaar ontgoochelend Red Star stil en de bezoekers konden hiervan profiteren om opnieuw gelijk te maken. KFCS en Red Star kwamen nadien niet meer tot scoren en zo moesten we ons tevreden stellen met een punt.

Owngoal (1)

Op zondagochtend kregen we Postel op bezoek en tegen hen wilden we sportieve weerwraak nemen voor de blamage van enkele weken terug. Alleen stonden de bezoekers na welgeteld 1 minuut al op voorsprong na dramatisch inspelen van Guy R. KFCS was echter allesbehalve onder de indruk en nam de match in handen. Een minuut later kon Toon N de stand al terug in evenwicht brengen vanop de stip, maar hij faalde helaas en zo bleven we op achterstand staan. Postel liet amper nog iets zien en KFCS kwam enkele keren heel dicht bij de gelijkmaker, maar scoren lukte niet in de eerste helft. Tot overmaat van ramp vielen Nick V en Toon N uit waardoor coach Marc een nieuwe puzzel in mekaar moest steken voor de tweede helft. Dat lukte ook en 1 van die verschoven puzzelstukken (Guy R) scoorde kort na de pauze en de dijk van Postel leek te breken. Een paar minuten later brak ze ook effectief toen Jo met een hakballetje achter het steunbeen de 2-1 op het bord zette. Diezelfde Jo zorgde nog voor de 3-1 en Jef D zette de kroon op het werk en zo bleven de punten dit keer wel in Kortijnen.