DSC 3118

Voor onze competitieploegen komt de eindmeet in de verte al in zicht. Er zullen nog wel wat ballen over het veld moeten rollen, maar wie weet zit er her en der nog een stunt in het vooruitzicht.

Onze dames bezochten de Tielense dames van De Kempen in de enige streekderby van het seizoen. In het begin was het nog wat aftasten, maar bij elke tempoversnelling voelde je al dat de thuisploeg moeite had om te volgen. Alleen hadden we wel wat hulp van de thuiskeepster en laatste man nodig. De keepster van De Kempen ging knullig onder de bal door en de laatste man besloot om Lodie voor te zijn en zelf de 0-1 tegen de touwen te tikken. Op slag van rust zwikte Ruth haar enkel om en zat haar match er meteen op. Terwijl coach Rob en Adrian zich om haar bekommerden tikte Jelte de 0-2 binnen en zaten we al op rozen. Kort na de pauze besliste Lodie de match en na 90 minuten was iedereen, vooral onze verkleumde keepster Valérie, enorm blij dat we weer 3 punten bij konden schrijven op de teller.

Owngoal (3)

KFCS I trok richting Mol Sluis om Red Star partij te geven. In Kortijnen verloor Red Star met 4-1, maar ze moesten vandaag winnen om het degradatiespook eventueel te kunnen verjagen. Het begon echter rampzalig voor hen, want na 5 minuten had Maarten C al 2 keer geklungel in de verdediging afgestraft. KFCS leek op weg naar een simpele overwinning, maar plots nam de thuisploeg met het nodige bonk- en knotswerk het commando over en wisten zij ook 2 keer te scoren waardoor we met een gelijke stand de rust indoken. Na de pauze begon Red Star echter op z'n adem te trappen en dankzij goals van Maarten C, Nick en Tom G wist KFCS de punten toch mee naar Schoonbroek te nemen.

Toon Kuppens (1 goal)

KFCS III mocht een weekend rusten omdat de match tegen Cools is verplaatst naar 15 februari.

Owngoal (1)

Na Postel; Bosvlinders en W. Spin moest Broekkant het volgende slachtoffer van KFCS II worden. De match begon ook perfect, want binnen de eerste minuut wist Toon N de score te openen. Broekkant liet zich echter niet onbetuigd en op een corner wisten ze gelijk te maken. Na een onnodige penaltyovertreding van Pol kwamen ze zelfs op voorsprong en KFCS kreeg in het middenveld geen poot aan de grond. De ploeg holde constant achter de feiten aan en mocht zich gelukkig prijzen dat het maar 2-1 stond aan de rust. Met vernieuwde moed begonnen ze de tweede helft en Nick zorgde voor de aansluiting. Toch wist Broekkant de 3 punten nog thuis te houden na een owngoal van Jo. Zo leed KFCS zijn vierde seizoensnederlaag.