Omslagfoto site

Sinds we in het seizoen 2013-2014 een nieuwe derde ploeg hebben opgericht, zijn onze 4 competitieploegen er nog nooit in geslaagd om een 12 op 12 te realiseren (m.a.w. dat ze allevier hun wedstrijd winnend afsluiten). Met afgelopen weekend verplaatsingen naar topploegen als Hoekske en De Vraai op de kalender maakten we ons dit weekend ook weinig illusies. Ten onrechte zo bleek...

Beginnen doen we met onze dames, want daar kunnen we het kortste over zijn: zij kregen de punten cadeau van hekkensluiter Zandhoven die over te weinig personeel beschikten om ons partij te geven.

Topschutters na 7 december:
Jelte Staes (15 goals)
Michelle Van Gestel (14 goals)
Ruth Mattan (11 goals)
Annelies Nuyts (7 goals)
Stien Loos (2 goals)
Valérie Crets (2 goals)
An Boons (1 goal)
Chelsea Vromans (1 goal)
Joyce Van Mechelen (1 goal)
Lisa Van Heurck (1 goal)
Owngoal (2)

KFCS I trok naar Hoekske Sport, de nummer 2 uit de rangschikking. Meestal spelen we goed mee op het veld van Mol Sluis, maar puntengewin is en blijft o zo moeilijk tegen de groen-witten. Vandaag was het helemaal anders toen KFCS de thuisploeg meteen bij het nekvel pakte. Bert en Maarten C wisten de keeper te verschalken en Maarten zelfs meer dan 1 keer. Aan de rust moest iedereen zich eens in de ogen wrijven toen de bezoekers 0-4 voor stonden. Hoekske probeerde in de tweede helft met powerplay de bakens te verzetten en uiteindelijk wisten ze nog de 1-4 binnen te schuiven. KFCS was allesbehalve onder de indruk en in de toegevoegde tijd zette Bert de alleszeggende 1-5 eindstand op het bord. Dat is dan wat ze noemen: "een statement maken tegen een topper". KFCS is nog niet dood, maar de strijd om het behoud is ook nog lang niet gestreden.

Topschutters na 7 december:
Maarten Cuypers (5 goals)
Bert Wens (4 goals)
Emas Van Beylen (2 goals)
Dieter Vandendriessche (1 goal)
Dimitri Sels (1 goal)
Jonas Nijs (1 goal)
Lennart Driesen (1 goal)
Toon Kuppens (1 goal)

Ook KFCS III hield halt in Mol Sluis op het veld van Hoekske Sport, maar in hun reeks spreken we dan over de hekkensluiter. De match kon voor hen niet beter beginnen toen Toon N de score opende en Aaron met een schitterend afstandsschot de 0-2 optekende. Hoekske vond de aansluiting terug, maar Nico leek de zege al voor de rust veilig te stellen. Na de pauze viel de Schoonbroekse motor echter helemaal stil en de thuisploeg wist dat het nog niet over was. Ze kwamen terug tot 3-3 en nieuw puntenverlies dreigde voor KFCS. Tot de keeper van Hoekske dacht dat hij zich op een bowlingbaan bevond en zijn eigen laatste man omverkegelde. Emas was ondertussen met de bal weg en wist de 3-4 binnen te leggen. Het was nog pompen of verzuipen, maar de 3 punten konden mee naar Kortijnen.

Topschutters na 7 december:
Toon Nuyts (5 goals)
Aaron Van Loon (3 goals)
Nico Vanherck (3 goals)
Ousmane Tall (2 goals)
Tom Meeuwssen (2 goals)
Emas Van Beylen (1 goal)
Menno Sels (1 goal)
Nathan Jonckers (1 goal)
Pol Lasters (1 goal)
Robin Van Mechelen (1 goal)

Op zondagochtend leidden alle wegen deze keer niet naar Rome, maar wel naar Arendonk aangezien we een bezoek brachten aan koploper De Vraai. Zij hadden hun ploeg wat versterkt, maar wij hadden een pasklaar antwoord met enkele versterkingen uit de eerste ploeg. Via Nick V, Toon N, Cedric en Maarten C liepen we, tot ongeloof van De Vraai en van onze eigen supporters, tot 0-4 uit. Kort na de pauze liet Dennis zich op een zeldzaam foutje betrappen en vond de thuisploeg terug een beetje aansluiting. Toon N leek de spanning weer weg te nemen, maar na handspel van Jos ging de bal op de stip en stond het 2-5. Toon N scoorde zijn derde van de voormiddag en was het dan nu voorbij? Nee, want na een onoordeelkundige tussenkomst van Dennis ging de bal opnieuw op de stip. De Arendonkse kapitein toonde echter medelijden en joeg het leer over. Toch wist De Vraai de 3-6 binnen te werken. Dan zou de 3-7 van Toon K toch voor de beslissing zorgen... Nee dus, want binnen de minuut stond het 4-7. Hier bleef het gelukkig bij en zo realiseerde KFCS II meteen een stunt van formaat en realiseerden de competitieploegen een 12 op 12!

Topschutters na 8 december:
Nick Verwaest (10 goals)
Toon Nuyts (10 goals)
Toon Kuppens (9 goals)
Wannes Goris (4 goals)
Jo Verwaest (3 goals)
Jonas Nijs (3 goals)
Dries Van Gorp (2 goals)
Pieter Stessens (2 goals)
Tom Meeuwssen (2 goals)
Cedric Ruts (1 goal)
Emas Van Beylen (1 goal)
Geert Gaukema (1 goal)
Herman Hoskens (1 goal)
Jos Meeus (1 goal)
Lennart Driesen (1 goal)
Maarten Cuypers (1 goal)
Nick Leysen (1 goal)
Robin Van Mechelen (1 goal)
Thomas Goris (1 goal)
Tom Goris (1 goal)
Toon Wens (1 goal)