DSC 2811

De dames hebben ondertussen al de helft van hun parcours afgelegd. 13 wedstrijden staan er op de teller en 11 keer konden we juichen, 1 keer was er enkel verdriet en 1 keer wisten we niet goed hoe we ons moesten voelen. 62 keer konden we de netten doen trillen en keepster Valérie moest zich nog maar 15 keer omdraaien. Straffe cijfers dus. Vorige zaterdag kwam Massenhoven B op bezoek. Geen foefelare met nationale speelsters, maar we waren toch op onze hoede. Na 15 seconden konden we al iets vrijer ademen toen Jelte de ban al brak. Dankzij Stien, Annelies en 2x Michelle was de match aan de rust al gespeeld. Alleen wilden we ons doelsaldo nog wat opkrikken en toen in de tweede helft de bezoekende laatste man haar eigen keepster vloerde, brak de Massenhovense veer helemaal. Jelte, Ruth, Chelsea en Lisa zorgden voor het orgelpunt van de voormiddag en voor de eerste dubbele cijfers van het seizoen.

Topschutters na 30 november:
Jelte Staes (15 goals)
Michelle Van Gestel (14 goals)
Ruth Mattan (11 goals)
Annelies Nuyts (7 goals)
Stien Loos (2 goals)
Valérie Crets (2 goals)
An Boons (1 goal)
Chelsea Vromans (1 goal)
Joyce Van Mechelen (1 goal)
Lisa Van Heurck (1 goal)
Owngoal (2)

KFCS I pakte vorige week een punt op Bosvlinders, maar mits wat meer efficiëntie hadden ze daar altijd kunnen winnen. Hopelijk hadden ze die efficiëntie dan bewaard om thuis Zonnekloppers partij te geven. KFCS deed goed mee, maar 2 tempoversnellingen van de bezoekers later stonden we 0-2 in het krijt. Toen het nadien nog 0-3 werd, leek het game over te zijn. Toen ontbonden Emas en Dimitri echter hun duivels nog. Alleen kwam de aansluitingstreffer van Dimitri te laat en kon KFCS een vierde nederlaag niet afwenden.

Topschutters na 30 november:
Bert Wens (2 goals)
Emas Van Beylen (2 goals)
Maarten Cuypers (2 goals)
Dieter Vandendriessche (1 goal)
Dimitri Sels (1 goal)
Jonas Nijs (1 goal)
Lennart Driesen (1 goal)
Toon Kuppens (1 goal)

Ook KFCS III had dringend nood aan een nieuwe driepunter, maar met de komst van koploper VK Kolonie zou dit wel eens allesbehalve een evidentie kunnen worden. We konden nog een half uur de schijn hoog houden, maar toen VK Kolonie 2 keer kon scoren zag je bij de spelers de moed al in hun schoenen zakken. Ik wil niet zeggen dat ze zich als lammetjes hebben laten afslachten, maar een dubbele achterstand ophalen tegen een goed georganiseerde tegenstander bleek toch net van het goede te veel. Na de pauze wisten de bezoekers nog 3 keer te scoren zodat er op het einde van de match een forfaitscore op het bord stond.

Topschutters na 30 november:
Toon Nuyts (4 goals)
Aaron Van Loon (2 goals)
Nico Vanherck (2 goals)
Ousmane Tall (2 goals)
Tom Meeuwssen (2 goals)
Menno Sels (1 goal)
Nathan Jonckers (1 goal)
Pol Lasters (1 goal)
Robin Van Mechelen (1 goal)

Op een koude zondagochtend trok KFCS II naar het kleine (en bijzonder slecht liggende) plein van Heikneuters. We moesten Jo nog uit z'n bed halen en Robin geraakte zelfs z'n bed niet uit. Gelukkig kregen we Jo nog tijdig op het veld zodat we toch met 11 konden starten. Nick opende de score met een schot in de hoek, maar Heikneuters gaven zich nog niet gewonnen. Toen na de pauze de 1-1 viel, kregen onze trainers het een beetje warm. Geert leek met een strafschop toch de driepunter over de streep te trekken, maar na een lachwekkende compensatiepenalty konden we weer opnieuw beginnen. Nieuw puntenverlies dreigde, tot Nick voor doel verscheen en de 2-3 onder de keeper schoof. Ten Aard en Kempenzonen morsten wel met de punten en zo schuift onze zondagploeg door naar plaats 4.

Topschutters na 1 december:
Nick Verwaest (9 goals)
Toon Kuppens (8 goals)
Toon Nuyts (7 goals)
Wannes Goris (4 goals)
Jo Verwaest (3 goals)
Jonas Nijs (3 goals)
Dries Van Gorp (2 goals)
Pieter Stessens (2 goals)
Tom Meeuwssen (2 goals)
Emas Van Beylen (1 goal)
Geert Gaukema (1 goal)
Herman Hoskens (1 goal)
Jos Meeus (1 goal)
Lennart Driesen (1 goal)
Nick Leysen (1 goal)
Robin Van Mechelen (1 goal)
Thomas Goris (1 goal)
Tom Goris (1 goal)
Toon Wens (1 goal)