DSC 2471

Het was geen grap, maar voor onze dames stond afgelopen zaterdag de verre verplaatsing richting Davo Puurs op de planning. Toen iedereen eindelijk aan het veld was aangekomen, konden we beginnen en meteen kregen we een dot van een kans, maar we konden deze helaas niet verzilveren. Een miscommunicatie in onze verdediging zorgde ervoor dat we weer op een dwaze manier op achterstand kwamen, maar dit keer besloten we om ons hoofd niet in het zand te steken en er vol voor te gaan. Op het half uur resulteerde dit ook in de gelijkmaker van Sien, maar net toen we dachten dat we met een voorsprong konden gaan rusten, moest de man in het geel zich nog eens tonen. Een afzwaaier van Puurs botste op hem en plots stond de thuisspits alleen voor doel. Eerst deed hij teken dat hij de fase zou affluiten en dus stopten onze speelsters met lopen, maar plots zei hij voordeel en was het natuurlijk te laat om de spits nog terug te halen. Zo moesten we met een onverdiende achterstand gaan rusten, maar we voelden dat we beter waren en op het uur zette Annelies een aanval op. Haar voorzet werd afgeblokt, maar de rebound belandde terug bij haar en dit keer schoot ze zuiver in de hoek. KFCS rook bloed en drukte door, maar Annelien vergat de bal breed te leggen voor 3 aanstormende medespeelsters en Sien besloot veel te onstuimig naast vanop de rand van de kleine backlijn. Een nieuwe zure puntendeling dreigde tot Sara Sien in de laatste minuut wegstuurde en die laatste dit keer wel de keeper te grazen nam en ervoor zorgde dat we met de 3 oververdiende punten naar huis konden. Met nog 2 wedstrijden te gaan thuis tegen Kontich C (allebei 27 punten) en op Nijlen (7 punten minder dan ons) is een plaats in de middenmoot zeker nog haalbaar voor onze dames.

Topschutters na 1 april 2023:
Sara Van Mechelen (16 goals)
Annelies Nuyts (10 goals)
Sien Gaublomme (5 goals)
Annelien Jacobs (4 goals)
Bo Van Herck (3 goals)
Hanne Annendyck (3 goals)
Esther Van Gorp (2 goals)
Eef Theeuwes (1 goal)
Loes Goor (1 goal)

Voor KFCS I pakken de donkere wolken zich elke week verder samen, maar ze hebben het nog steeds zelf in handen. Met een stunt in Meerhout tegen Zonnekloppers konden ze een mooie stap zetten richting behoud, maar het draaide weer wat anders uit. Op een slecht en modderig veld kregen beide ploegen meteen enkele kansen, maar iets voor het half uur werd het bijna 1-0, maar 2 keer werd een poging van de thuisploeg voor de lijn gered. Op slag van rust scoren ze met een frommeldoelpunt en kort na de pauze deed Dieter iets wat we normaal van 'voetballers' als Lennart mogen verwachten: z'n eigen doelman te vloeren en keken we tegen een dubbele achterstand aan. Het spel blijft echter goed op en neer gaan en ook KFCS krijgt kansen, maar scoren blijkt weer o zo moeilijk. Toen de 3-0 viel, leek het alsof de boeken dicht mochten, maar niets was minder waar. Na een afstandsschot van Jordi en een knappe actie en goal van Rik was de spanning helemaal terug. KFCS drukte de thuisploeg tegen het eigen doel, maar in de laatste minuut liepen ze pijnlijk in het mes en was puntengewin niet voor vandaag. Schijf veegde intussen de vloer aan met Germinal en zo komt de degradatiestreep weer wat dichter voor KFCS, maar nog steeds hebben ze alles in eigen handen.

Topschutters na 1 april 2023:
Rik Berens (10 goals)
Jef Nuyts (8 goals)
Lars Van Herck (6 goals)
Cedric Ruts (4 goals)
Jordi Raeymaekers (4 goals)
Maarten Cuypers (4 goals)
Emas Van Beylen (2 goals)
Mathias Maes (2 goals)
Menno Sels (2 goals)
Bert Wens (1 goal)
Nathan Jonckers (1 goal)
Raoul Van Rooy (1 goal)
Robin Van Mechelen (1 goal)
Tom Goris (1 goal)
Owngoal (1)

KFCS III kan zich nog steeds redden, maar het belooft toch een loodzware opgave te worden aangezien Broekkant 6 punten voor onze rood-witten staat en nog een match extra heeft te spelen. KFCS moest afgelopen zaterdag door een spelerstekort forfait geven tegen De Kroon.

Topschutters na 1 april 2023:
Toon Nuyts (13 goals)
Alec Sannen (12 goals)
Viktor Heyns (3 goals)
Jo Verwaest (2 goals)
Joran Van Eyken (1 goal)
Menno Sels (1 goal)
Nico Vanherck (1 goal)
Quinten Staquet (1 goal)
Rik Berens (1 goal)
Owngoal (1)

Ook KFCS II kwam dit weekend niet in actie aangezien Vorsel uit de competitie is genomen. Wel mogen ze 3 punten bij op hun teller schrijven.

Topschutters na 2 april 2023:
Toon Nuyts (16 goals)
Nick Verwaest (7 goals)
Jo Verwaest (5 goals)
Tom Meeuwssen (5 goals)
Guy Raeymaekers (3 goals)
Jens Stessens (3 goals)
Rik Berens (3 goals)
Tom Goris (3 goals)
Bert Wens (2 goals)
Lars Van Herck (2 goals)
Lennart Driesen (2 goals)
Thomas Goris (2 goals)
Toon Kuppens (2 goals)
Wannes Goris (2 goals)
Filip Boonen (1 goal)
Jef Dierckx (1 goal)
Jordi Raeymaekers (1 goal)
Wout Ooms (1 goal)
Owngoal (1)