DSC 6377

Een week na de pijnlijke nederlaag in Vlimmeren moesten onze dames snel hun rug rechten om thuis Sint-Jozef te bekampen. De thuisploeg nam de match meteen in handen en versierde ook enkele mogelijkheden, maar scoren lukte voorlopig nog niet. Toen iets voorbij het half uur Annelies in de bezoekende zestien opdook, haalde een bezoekende verdedigster haar onderuit en wees de ref naar de stip. Onze kapitein nam zelf haar verantwoordelijkheid en trapte de 1-0 op het bord. KFCS ging op zoek naar meer doelpunten, maar die wilden voorlopig niet vallen. In de tweede helft hielden we de zaak perfect onder controle tot bij een uittrap van de bezoekende keepster een van de bezoeksters duidelijk in buitenspel naar doel mocht trekken en tot overmaat van ramp ook nog mocht scoren. Daar stonden we plots met ons overwicht, maar ook met een gelijke stand op het scorebord. Gelukkig lieten we ons niet uit ons lood slaan en toen Annelies na een assist van Esther de 2-1 binnenschoof, stonden we weer op voorsprong. Dit was een immense dreun voor St. Jozef en in het slot diepte Annelien de score nog uit na goed doorjagen en zo konden we 3 punten bij op onze teller schrijven.

Opvallend moment na de wedstrijd: de scheidsrechter gaf bij het invullen van het wedstrijdblad toe dat hij twijfelde bij het buitenspeldoelpunt van St. Jozef, maar dat hij niet goed genoeg geplaatst stond en daarom besliste om niet te fluiten. Hij was echter niet te trots om zich hiervoor te verontschuldigen en dit pleziert mij enorm dat we kunnen vaststellen dat scheidsrechters ook eerlijk kunnen zijn.

Topschutters na 15 oktober 2022:
Bo Van Herck (3 goals)
Annelien Jacobs (2 goals)
Annelies Nuyts (2 goals)
Sara Van Mechelen (2 goals)
Hanne Annendyck (1 goal)

Voor KFCS I was het weer toppertijd want zij moesten op bezoek bij het nog steeds ongeslagen Red Star in Mol-Sluis. KFCS begon gretig aan de match, maar gaandeweg knokte de thuisploeg zich terug in de wedstrijd. In een tijdspanne van een kwartier raakte Red Star 3 keer het doelkader en KFCS kon hier weinig tot niets tegenover zetten. Iets voorbij het half uur leed Jordi balverlies en schatte Juul een bal fout in en zag hij het leer door z'n benen in doel verdwijnen. KFCS was van slag en na de rust pakten nog meer donkere wolken zich samen toen de 2-0 viel na geharrewar voor het Schoonbroekse doel. De bezoekers probeerden nog te reageren, maar verder dan wat schuchtere pogingen kwamen ze niet waardoor ze na een 0 op 6 de top van de rangschikking verder weg zien lopen.

Robin Van Mechelen (1 goal)

KFCS III bracht een bezoek aan Motorclub A dat in de stand slechts 3 punten boven hen stond. Om de voeling met de buik van het klassement niet te veel te verliezen, was een driepunter stilaan broodnodig. Motorclub klom echter op voorsprong, maar dit keer liet KFCS z'n hoofd niet hangen en Jo bracht de score terug in evenwicht. Ook na de 2-1 kapzeisde het Schoonbroekse schip nog niet. Integendeel, via Toon N en Alec ging KFCS zelfs op en over Motorclub. Was de eerste zege van onze derde ploeg in de maak? Het antwoord is helaas nee, want Motorclub ging opnieuw op en over KFCS. Dit keer brak de Schoonbroekse veer wel en in de tweede helft kon keeper Wout zich nog 2 keer omdraaien. Hoe dan ook speelde KFCS een ijzersterke eerste helft en een degelijke tweede helft en ze moeten zich hieraan blijven optrekken.