DSC 5451

Op vrijdagavond openden onze dames de competitie met de altijd zware verplaatsing naar Flandria. Vorig seizoen stonden we hier na 10 seconden al 1-0 achter, dit keer hielden we een kwartier stand, maar toen viel de 1-0. Iets voor het half uur werd de opdracht nog wat moeilijker toen we 2-0 in het krijt stonden. KFCS acteerde zenuwachtig en sloeg er amper in om de bal in de ploeg te houden. Coach Kris besefte dat er iets moest gebeuren en schoof wat met z'n pionnen en dit bracht wat meer rust in de rangen. KFCS nam het spel in handen en uiteindelijk verscheen Eva voor doel en lobde ze de 2-1 tegen de touwen. We hadden terug een match en KFCS geloofde in de kansen. Jammer genoeg konden we niet meer scoren voor de pauze. Na de rust eiste KFCS de bal op, maar bleek het o zo moelijk om aan kansen te geraken. Bovendien moesten we ook nog plots opboksen tegen 12 man aangezien de man in het zwart duidelijk meer sympathie had voor de thuisploeg dan voor ons. Flandria mocht doen wat ze wilden en wij kregen dan 2 lachwekkende gele kaarten aangesmeerd. Begrijpen wie begrijpen kan, maar de oude man zal misschien wat last hebben gehad van het latere uur. Met een even belachelijke vrije trap scoorde Flandria nog een derde keer en we mogen gelegenheidskeepster Fran (die onze andere gelegenheidskeepster Julie verving nadat ze zich vlak voor rust blesseerde) nog bedanken voor haar 2 mirakelsaves die ze verrichte. Hoe dan ook leverde deze trip ons geen punten op, maar er zijn nog veel punten te verdienen dit seizoen.

Topschutters na 20 september 2024:
Eva Bernaerts (1 goal)

Een week na de rest begon ook KFCS I aan het seizoen 2024-2025 met een verplaatsing naar Vloedbeemden. Een ruimer verslag volgt (hopelijk) nog.

Topschutters na 21 september 2024:
Toon Nuyts (3 goals)
Michiel Van Tilborg (1 goal)
Owngoal (1)

Na het pak voor de broek van Broekkant trok KFCS III naar het kleine veld van Red Star waar ze moesten oppassen voor de lange bal. Ze begonnen goed aan de match en creëerden meteen gevaar. De laatste pas kwam er helaas telkens net niet uit en tot overmaat van ramp klom Red Star zelfs op voorsprong toen de thuisploeg een lange bal achter onze verdediging dropte. 5 minuten later ging de bal op de stip na een penaltyfout van Wout O en vlak voor de pauze maakte Red Star de kloof nog groter met de 3-0. Deze score was absoluut geen correcte weergave van de eerste helft, maar we moesten er wel de rust mee in. Coach Tom legde een nieuwe puzzel en dropte Quinten in de punt. Jente stuurde Quinten de diepte in en die maakte meteen de 3-1 en we hadden terug een wedstrijd. Even later ging de bal terug op de stip, maar dit keer voor ons. Quinten zette zich achter de bal en scoorde z'n tweede van de namiddag. KFCS begon terug in z'n kansen te geloven en duwde Red Star achteruit. Plots begonnen de splijtende passes zelfs al vanuit de verdediging te vertrekken: Jorn legde de bal achter de Molse verdediging en Quinten maakte z'n zuivere hattrick compleet. Met een schot van heel ver klom Red Star opnieuw op voorsprong, maar nog was KFCS niet uitgeteld. Quinten trok naar doel, passeerde de doelman en schoof de 4-4 binnen. Erop en erover? Nope, want vlak voor het einde scoorde de thuisploeg de 5-4. KFCS tegen het canvas? Verre van, want Quinten haalde nog een keer de achterlijn en zag Niel opduiken voor doel. Hij legde het leer loepzuiver in de loop van Niel die de bal bijna door het net ramde en zo de 5-5 eindstand op het bord zette. Met enorm veel hard werk en team spirit graaide KFCS een oververdiend punt mee uit Mol.