NIC 3049

Het was me toch weer een weekend met spanning, wat doelpunten en ook de nodige tragiek. De dames blijven op kop staan en KFCS II verstevigde hun derde plaats in de rangschikking. KFCS I lijkt stilaan weg te sluipen uit het degradatiemoeras, maar KFCS III heeft eerst nog een afspraak bij de groene tafel alvorens we weten hoe dit verhaal gaat aflopen.

De dames beten de spits af thuis tegen Sint-Jozef. In Rijkevorsel wonnen ze met 2-4, maar daar hadden ze het niet onder de markt en vandaag was dat niet anders. De bezoeksters lieten KFCS niet voetballen en na 1 minuut klommen ze al bijna op voorsprong, maar het schot van hun spits belandde op de lat. Iets voorbij het half uur zagen we de eerste Schoonbroekse dreiging, maar het was wel meteen raak. Michelle brak de ban en kort na de pauze verdubbelde Jelte de score. De bezoekende spits raakte (niet voor de eerste keer in haar leven) gefrustreerd en Joyce mocht dat aan de lijve ondervinden. Hierdoor kwam Lodie na maanden blessureleed terug in het elftal en zij bedankte meteen met 2 doelpunten zodat de overwinning in Kortijnen bleef.

Topschutters na 18 januari:
Michelle Van Gestel (18 goals)
Jelte Staes (17 goals)
Ruth Mattan (12 goals)
Annelies Nuyts (8 goals)
Chelsea Vromans (2 goals)
Lodie Schuurmans (2 goals)
Stien Loos (2 goals)
Valérie Crets (2 goals)
An Boons (1 goal)
Joyce Van Mechelen (1 goal)
Lisa Van Heurck (1 goal)
Owngoal (2)

KFCS I speelde gastheer voor Donk. In Mol verloren onze rood-witten met overdreven 4-1 cijfers, maar vandaag moest en zou het anders zijn. Donk was verre van volledig en wij stonden wel op z'n sterkst. Maarten opende de score, maar de ref had ergens buitenspel gezien. Vraag ons niet waar, maar soit. Gelukkig verscheen Maarten enkele minuten later weer voor doel en deze keer mocht hij wel de 1-0 scoren. Donk had geen pasklaar antwoord klaar en ook in de tweede helft hield KFCS makkelijk stand. De score uitdiepen zat er ook niet in, maar de 3 punten trokken we uiteindelijk wel over de streep. Toen later het nieuws binnensijpelde dat ook Claridge in het zand had gebeten, beseften we dat het gedaan was met bang naar onder kijken, maar dat we terug de blik richting de middenmoot mogen werpen. Nu komen er enkele belangrijke weken met matchen tegen evenwaardige tegenstanders.

Topschutters na 18 januari:
Bert Wens (6 goals)
Maarten Cuypers (6 goals)
Emas Van Beylen (3 goals)
Jonas Nijs (3 goals)
Jef Nuyts (2 goals)
Dieter Vandendriessche (1 goal)
Dimitri Sels (1 goal)
Lennart Driesen (1 goal)
Toon Kuppens (1 goal)

KFCS III kreeg Atib Leopoldsburg over de vloer en deze match stond altijd al borg voor spektakel. KFCS liep al snel tegen de 0-1 en de 0-2 aan, maar Tuur leek plots weer voor de aansluiting te kunnen zorgen. De match werd ook meteen wat bitsiger en de ref, die het een schande vond dat hij 2 matchen moest leiden, had niet het haar op z'n tanden om de bezoekers in toom te houden en besloot dan maar om tegen Schoonbroek te beginnen fluiten. In de tweede helft scoorde Leopoldsburg nog 2 keer en toen Tuur z'n tweede geel pakte, was het voorbij voor KFCS. Alleen werd het toen weer wat rumoeriger en vond de ref dat hij de match moest staken. Wij stellen hier zelf onze vraagtekens bij, maar we wachten het oordeel van de groene tafel af alvorens we verdere uitspraken doen.

Topschutters na 18 januari:
Toon Nuyts (9 goals)
Nico Vanherck (6 goals)
Aaron Van Loon (3 goals)
Nathan Jonckers (2 goals)
Ousmane Tall (2 goals)
Tom Meeuwssen (2 goals)
Emas Van Beylen (1 goal)
Menno Sels (1 goal)
Pol Lasters (1 goal)
Robin Van Mechelen (1 goal)
Owngoal (1)

Op zondagochtend leek KFCS II tegen W. Spin te kunnen beginnen aan een rustige gezondheidswandeling. Toon K opende meteen de score en na 11 minuten verdubbelde Filip de voorsprong met z'n eerste van het seizoen. Raoul zette de 3-0 op het bord, maar toen beleefde Dennis een pechmomentje toen hij een schot tussen z'n benen liet glippen. Gelukkig konden we rekenen op Filip en Toon K om de voorsprong terug verder uit te diepen. Na de pauze had de match minder om het lijf, maar Toon K scoorde toch nog eens. De andere Toon (Nuyts dus) had ook al enkele doelpogingen ondernomen, maar een kwartier voor tijd was hij ook succesvol. In het slot van de match viel de 7-2 nog, maar de 3 punten bleven hoe dan ook in Kortijnen. Door de nederlaag van Den Berg op Vorsel staat KFCS II nu steviger derde en blijft de tweede plaats ook in het vizier. Stel je dat nu eens voor...

Topschutters na 19 januari:
Toon Nuyts (17 goals)
Toon Kuppens (12 goals)
Nick Verwaest (10 goals)
Jo Verwaest (4 goals)
Wannes Goris (4 goals)
Cedric Ruts (3 goals)
Jonas Nijs (3 goals)
Dries Van Gorp (2 goals)
Filip Boonen (2 goals)
Pieter Stessens (2 goals)
Tom Meeuwssen (2 goals)
Emas Van Beylen (1 goal)
Geert Gaukema (1 goal)
Herman Hoskens (1 goal)
Jos Meeus (1 goal)
Lennart Driesen (1 goal)
Maarten Cuypers (1 goal)
Nick Leysen (1 goal)
Raoul Van Rooy (1 goal)
Robin Van Mechelen (1 goal)
Thomas Goris (1 goal)
Tom Goris (1 goal)
Toon Wens (1 goal)
Wouter Wens (1 goal)
Owngoal (2)