DSC 1055

De resultaten van onze competitieploegen zitten in dalende lijn: 10 op 12 in het openingsweekend, vorig weekend was het nog 7 op 12, maar dit weekend bleven we steken bij 4 op 12 (in schooltermen noemen ze dit een onvoldoende). Waar ging het goed en waar ging het fout?

De ploeg waar het momenteel het beste bij gaat zijn onze dames. Zij trokken met een perfect rapport naar Rijkevorsel om aan de vaart Sint-Jozef partij te geven. Coaches Guido en Rob konden een ijzersterke ploeg opstellen en die ploeg liep 0-2 uit aan de rust na doelpunten van Ruth en Jelte. We vroegen om met dezelfde concentratie uit de kleedkamer te komen, maar in 2 dolle minuten kwam Sint-Jozef plots langszij (hoewel het tweede doelpunt duidelijk buitenspel was). Er was echter geen sprake van paniek, want naarmate de wedstrijd vorderde, begon de vermoeidheid bij de thuisploeg door te wegen. KFCS wist hier optimaal gebruik van te maken en met 2 extra doelpunten zorgde Jelte ervoor dat we de 3 punten mee naar huis konden nemen.

Topschutters na 28 september:
Michelle Van Gestel (7 goals)
Jelte Staes (6 goals)
Ruth Mattan (5 goals)
Valérie Crets (2 goals)
An Boons (1 goal)
Owngoal (1)

KFCS I trok naar Donk Sport met een noodploeg omwille van de trouw van Wouter Wens. Zelfs aan de zijlijn was enkel Gust ter beschikking, maar keeper Wim nam (omwille van zijn blessure) de honneurs waar. Uiteindelijk kreeg hij zijn blad vol, maar zijn vervanger Guy Borghs kreeg in het openingskwartier al 2 goals te slikken. KFCS bleef zoeken naar de aansluiting en dankzij Lennart kwam die er ook. De keeper van Donk toonde ook meermaals zijn waarde voor de ploeg, want met enkele mirakelsaves wist hij verder zijn netten proper te houden. In de slotseconden van de eerste helft kreeg KFCS een nieuwe opdoffer te verwerken en kort na de pauze kregen ze ook de doodsteek. Met de moed der wanhoop probeerden de rood-witten de eer te redden, maar het mocht opnieuw niet zijn. Met 1 op 9 zakt de ploeg richting degradatiezone en is het volgende week tegen Barrier al van moeten...

Topschutters na 28 september:
Jonas Nijs (1 goal)
Lennart Driesen (1 goal)

KFCS III bracht een bezoek aan Atib Leopoldsburg. Die ploeg kampeerde net als KFCS aan de top van de rangschikking met een match tegoed. We moesten ons dus niet verwachten aan een gezondheidswandeling in het park. Aan de rust waren we al heel wat illusies amper, want na 45 minuten achter een ongrijpbare bal hollen mocht doelman Juul al 6 keer het leer uit z'n netten gaan halen. Na de pauze ging de show gewoon door en KFCS liep tegen dubbele cijfers aan. Toon N en Nico konden nog tegenscoren, maar veel meer dan een doekje voor het bloeden waren deze goals ook niet. Met 10-2 werd de ploeg terug met de voeten op de grond gezet en deze mokerslag zal misschien nog wel even nazinderen.

Topschutters na 28 september:
Nathan Jonckers (1 goal)
Nico Vanherck (1 goal)
Toon Nuyts (1 goal)
Tom Meeuwssen (1 goal)

Op zondagochtend trok KFCS II richting Dessel en ze hielden halt op het plein van W. Spin. Enfin, eigenlijk op het plein van SK Claridge aangezien 't Spin voortaan daar moet voetballen. De bezoekers begonnen het sterkst aan de partij, maar het duurde even voor ze de score konden openen. Uiteindelijk was het Dries die de ban brak en na enkele mislukte pogingen wist ook Toon N te scoren. Met 0-2 doken we de rust in en toen Toon K er na de pauze eindelijk 0-3 van maakte, was de match gespeeld. We dachten toch dat de match was gespeeld, want met een penalty kon 't Spin de eer nog redden. Gewoon controle houden en voetballen was de boodschap van trainer Marc, maar toen het 2-3 werd, kreeg iedereen het plots warm. Dat beterde er niet op toen in het slot nog de 3-3 viel en nieuw onnodig puntenverlies dreigde. Het slotwoord was nog voor Toon N, maar toen hij alleen naar doel trok en wou uithalen, botste de bal op en raakte hij het leer totaal fout waardoor deze naast doel ging in plaats van erin. Opnieuw een gelijkspel dus en opnieuw 2 punten zomaar te grabbel gegooid.

Topschutters na 28 september:
Toon Nuyts (4 goals)
Toon Kuppens (3 goals)
Dries Van Gorp (2 goals)
Jonas Nijs (2 goals)
Pieter Stessens (2 goals)
Jo Verwaest (1 goal)
Nick Verwaest (1 goal)
Tom Goris (1 goal)
Toon Wens (1 goal)
Wannes Goris (1 goal)