DSC 3947

Onze dames moesten normaal vorige zaterdag Moldavo B thuis partij geven in de laatste groepswedstrijd van de Beker van Antwerpen, maar een tekort aan voetballend personeel dwong hen echter om forfait te geven.

KFCS III kreeg als eerste opdracht in het seizoen 2022-2023 het vorig seizoen uit 2° afdeling gedegradeerde Sparta Blauw-Wit tegenover zich. Met een vernieuwde ploeg en vol goede moed begonnen onze rood-witten aan hun avontuur, maar na 2 minuten konden alle plannen al in de vuilbak want toen keken ze al tegen een 0-2 achterstand aan. KFCS kreeg geen poot aan de grond en aan de rust stond het al 0-5. Na de pauze hoopten we dat de bezoekers wat gas zouden terugnemen, maar opnieuw viel er snel een doelpunt. Op het einde van de match leek het alsof KFCS nog een eerredder zou kunnen forceren, maar in plaats van een eerredder kregen ze nog wat extra goals binnen zodat de match eindigde op een alleszeggende 0-10 rammeling.

We gaan niet meteen grote conclusies trekken uit deze nederlaag, want het was de eerste match tegen een ploeg die uit 2° afdeling komt en die echt wel goed waren dus we gaan de ploeg nog wat tijd geven om op elkaar ingespeeld te geraken.

Topschutters na 17 september 2022:
-

KFCS I kreeg als opener van de competitie ook meteen een loodzware brok tegenover zich: kampioen Hoekske Sport. De Mollenaren wilden de lijn van vorig seizoen (kampioen spelen zonder nederlaag) doortrekken, maar na 12 minuten konden ze aan een inhaalrace beginnen toen Rik de score opende. Hoekske scoorde snel tegen, maar de scheidsrechter keurde het doelpunt af voor buitenspel. De match bleef aan een hoog tempo doorrazen en iets voor het half uur kregen de bezoekers een lichte penalty. Gelukkig voor KFCS ramde hun speler die enkele meters naast doel. Zo trokken we de rust in na een intense en bij momenten bijzonder bitsige eerste helft met een kleine voorsprong voor KFCS.

Na de pauze nam Hoekske de match weer in handen, maar net toen de 1-1 dreigde te vallen haalde de ingevallen Menno uit en stond het 2-0. Hoekske leek van slag, maar scoorde voor het uur nog tegen na slap verdedigen bij KFCS. De bezoekers gingen weer volop in hun kansen geloven, maar dankzij beresterk verdedigingswerk sloegen ze er amper in om Wim te bedreigen. De tijd tikte genadeloos verder in ons voordeel en 5 minuten voor affluiten viel de beslissing toen de ook ingevallen Bert veel ruimte kreeg om uit te halen en hij de 3-1 beheerst op het bord knalde. De bezoekers lagen tegen het canvas en in het slot na een vuile en te licht bestrafte overtreding op Robin besloot hij sportief weerwraak te nemen en trok hij richting doel, omspeelde hij knap de keeper en schoof hij de 4-1 tegen de touwen. Aan deze goal hing een geur van buitenspel, maar de scheidsrechter had het niet gezien dus telde hij effectief. Zo verloor de uittredende kampioen al meteen zwaar op de openingsspeeldag en dat dit hard bij hen is aangekomen hoef ik allicht niemand te vertellen.

Bert Wens (1 goal)
Menno Sels (1 goal)
Rik Berens (1 goal)
Robin Van Mechelen (1 goal)

Op zondagochtend kwam Ten Aard langs aan de Kortijnse Weg. KFCS II moest zoeken om aan een ploeg te komen, maar met wat hulp van KFCS III is het uiteindelijk toch gelukt. De thuisploeg nam de match in handen, maar het waren de bezoekers die de score openden. Lang konden ze niet van hun voorsprong genieten, want binnen de minuut ging de bal op de stip na een fout op Thomas. Wannes nam z'n verantwoordelijkheid en zette de bordjes gelijk. KFCS I was lang de betere ploeg, maar toonde zich niet efficiënt genoeg en elke keer als Ten Aard voor doel kwam, was het bingo. Zo stonden we aan de rust in plaats van 4-1 voor (wat zomaar had gekund) 1-3 achter.

Na de pauze leek de hoop terug op te flakkeren toen Lennart de aansluitingstreffer kon scoren. Opnieuw trok de thuisploeg het laken naar zich toe, maar doelpunten scoren bleek een o zo moeilijke opgave en tot overmaat van ramp sloop er bijzonder veel afval in het Schoonbroekse spel. Net toen we dachten dat de 3-3 zou vallen verscheen Ten Aard voor het doel van Ben en stond het 2-4 en kon de hoop op puntengewin definitief worden opgeborgen. In het slot scoorden ze zelfs nog de 2-5 en waren het de bezoekers die mochten vieren.