DSC 7691

Onze dames hebben nog niet veel plezier beleefd aan 2024 en met de komst van Beekhoek diende zich opnieuw een zware dobber aan. In Geel hebben we wel getoond dat we onze voet naast die van hen kunnen zetten, maar afgelopen zaterdag kon de match niet slechter beginnen met een owngoal na 1 minuut. KFCS moest hier even van bekomen, maar gaandeweg herstelden we het evenwicht, maar net toen we dachten dat de 1-1 zou vallen, viel de 0-2. Joyce leek voor de aansluiting te gaan zorgen, maar de keepster kwam nog tussen. Op de uithaal van Eva had ze echter geen verhaal en zo bleef het allemaal nog speelbaar in de tweede helft. KFCS bleef bonken op de Geelse muur, maar scoren wou maar niet lukken en dan kwam weer het spreekwoord van het deksel en de neus boven. Met een schot van ver en een uitgespeelde counter diepte Beekhoek de score uit tot 1-4 en de late tegentreffer van Eva bezorgde ons helaas geen punt meer.

Loes Goor (1 goal)

KFCS I mocht aantreden in de kwartfinale van de beker in eigen huis tegen AC Wilan, de huidige koploper in 2° afdeling. KFCS leek nog niet goed wakker toen de match begon want na 10 minuten (en 3 cadeaus later) was het al voorbij. AC Wilan zette telkens hoog druk en elke keer kwam er gevaar (en ook doelpunten). Jef leek ons met een strafschop nog een levenslijn te bezorgen voor de tweede helft, maar na de pauze bleven de bezoekers elke fout van KFCS afstraffen. Keeper Wout hield ons nog een paar keer overeind, maar mocht zich toch 7 keer omdraaien. Jef wist ook nog 1 keer te scoren, maar meer dan een doekje voor het bloeden was het ook niet. Zo eindigde ons bekeravontuur na 1 gespeelde wedstrijd.

Jef Nuyts (2 goals)

KFCS III trok naar Geel om Pro Mille partij te geven. De bezoekers waren de hele partij de betere ploeg en wisten 3x te scoren via Alec; Quinten en Dimas. Op zich zijn we hier blij mee, maar de tegenstander wist ook 3 keer te scoren na een vederlichte penalty (een eenvoudig schouderduel) en wat miscommunicatie tussen sommige spelers en zo moesten we ons na een sterke partij tevreden stellen met een punt in plaats van 3 punten.

Viktor Heyns (1 goal)

Op zondagochtend keken we Bosvlinders in de ogen. Na 2 minuten opende Rik al de score, maar 7 minuten later stonden de bordjes alweer gelijk. KFCS moest hier even van bekomen, maar gaandeweg knokten ze zich terug in de match. Toon bracht ons opnieuw op voorsprong, maar weer lieten we ons achteraan ringeloren en konden we opnieuw beginnen. Een paar minuten later bracht een bezoekers ons weer op voorsprong door z'n eigen doelman te verschalken, maar nog was de doelpuntenkermis niet ten einde toen onze verdediging de bal niet wegkreeg en uiteindelijk de 3-3 moest slikken. Op slag van rust leek Rik ons toch nog met een voorsprong naar de kleedkamers te sturen, maar met een lachwekkende penalty werd het toch nog 4-4. Na de pauze had KFCS het moeilijker om z'n wil op te dringen en met wat hulp van de man in het geel klommen Bosvlinders na een duidelijk buitenspeldoelpunt op voorsprong. Een nederlaag verdienden we allesbehalve en met een ingestudeerd nummer op vrije trap van Bert lobde Rik de 5-5 over de doelman. Beide ploegen wilden nog vol voor de overwinning gaan, maar niemand kon nog scoren en zo eindigde deze knotsgekke partij op een 5-5 gelijkspel.